Okulumda neler oldu?

Müziğin birleştirici gücünü öğreniyorlar

Bu yıl 5, 6, 7 ve 8. sınıflarımızla birlikte orkestra derslerimize devam ediyoruz. Her sınıftan iki orkestra oluşturuyoruz ve bu doğrultuda toplamda 24 orkestrayla çalışıyoruz. Öğrencilerimiz, yıl boyunca seçtikleri enstrümanlarını öğreniyor, müzikal becerilerini geliştiriyor ve özenle belirlediğimiz repertuvarı çalışarak hazırlıklarını sürdürüyorlar.
Orkestra disiplini sayesinde öğrencilerimiz, yalnızca çalma becerilerini geliştirmekle kalmıyor; aynı zamanda grup çalışması, müzikal duyarlılık ve sahne deneyimi gibi önemli kazanımlar elde ediyorlar. Bunun yanı sıra, kritik dinleme ve müziği yorumlama becerilerini de kazanarak müzik kültürlerini derinleştiriyorlar. Bu süreç, müzik dinlerken daha bilinçli ve anlamlı bir şekilde değerlendirme yapmalarına olanak tanıyor.
Orkestra çalışmalarımız, öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerine katkı sağlarken; müziğin birleştirici gücünü deneyimlemelerini ve paylaşmalarını da sağlıyor.

 

 

 

.

Adil bir toplum için!

7. sınıf öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi değerler eğitimi kapsamında “Adalet” konulu bir etkinlik yaptılar. Öğrencilerimiz bu çalışmalarıyla adaletin tanımını yaparak adil bir toplum oluşturmak için yapılması gerekenleri tartıştılar. Adaletin sağlanamadığı durumlarda karşılaşılan olumsuzlukları tespit ettiler. Özlü sözlerle zenginleştirdikleri çalışmalarını görsellerle süsleyerek tamamladılar.

 

Kat kat kitap

Ortaokul öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde çeşitli kültür kitapları okuyarak disiplinlerarası yaratıcı çalışmalar yaptı. Yazarlarla buluşup eserler üzerine söyleşiler gerçekleştiren öğrencilerimiz, edebiyatla sanatı buluşturdu. Atatürk’ün bilinmeyen yönlerinden yapay zekâ tartışmalarına uzanan bu proje, öğrencilerimizin hayal gücünü ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirdi.

Sıcak ayaklar, sıcak kalpler

Okul Aile Birliğimizin, okul yönetimiyle uyumlu ve güçlü işbirliği içinde olmasını her zaman önemsiyoruz. Bu güzel dayanışmanın en anlamlı sonuçlarından biri de ihtiyaç sahibi öğrenciler için yapılan bağışlardır. Bu dönemde, Okul Aile Birliğimiz düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri gelirlerle, ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu bir devlet okuluna bot ve mont yardımı ulaştırdılar. Kısıtlı imkânlarla eğitim gören çocukların hem ayaklarını hem de kalplerini ısıtmayı başaran bu anlamlı çalışmaya destek veren tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize gönülden teşekkür ederiz. Birlikte daha nice güzelliklere!

 

Personel İletişim Eğitimi

Okulumuz Rehberlik Birimi tarafından tüm okul çalışanlarımıza Çocuk Koruma Politikası, görev ve sorumluluklarımız, çocuklarla iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken unsurlar ve iletişim becerilerine yönelik eğitim düzenlendi.

Akran nezaketi

13 Kasım Dünya Nezaket Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuz Rehberlik Birimi tarafından öğrencilerimize akran nezaketinin önemi, akran çatışması yaşanması halinde izleyebilecekleri çözüm yolları ve nazik davranış örnekleri paylaşıldı.

Arkadaşlığa dair…

Okulumuz Rehberlik Birimi tarafından tüm velilerimizle paylaşılmak üzere hazırlanan içeriklerde arkadaşlık temasına yer verildi. Arkadaşlık kavramı, sosyal ve duygusal gelişimdeki önemi, ebeveynlerin bu süreçteki etkisi ve rolü gibi konularda bilgilendirme amaçlı hazırlanan içeriğimiz velilerimizle paylaşıldı.

Bilişim teknolojileriyle zenginleştirilmiş eğitim

Okulumuzda, tüm seviyelerde bilişim teknolojilerini etkin şekilde derslerimize entegre ederek öğrencilerimize yenilikçi bir öğrenme deneyimi sunuyoruz. Canva, Storyboard, Blooket, Nearpod, Perusall, Kahoot, Wordwall, ClassDojo, Seterra, Mentimeter, Jeopardy ve Quizizz gibi çeşitli dijital araçları kullanarak teknoloji destekli dersler hazırlıyoruz.
IT entegrasyonu sayesinde, öğrencilerimizin araştırma becerilerini ve teknolojik yeterliliklerini geliştirirken, derslerimizi daha ilgi çekici ve etkileşimli hale getiriyoruz. Ayrıca, bireysel ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına uygun farklılaştırılmış eğitim uygulamaları ile öğrenmeyi kişiselleştiriyoruz. Eğitim süreçlerimizi Vitamin VCloud ve Connected.isev platformlarıyla da destekleyerek, öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına katkı sağlıyoruz.

 

Su matarasındaki tarih

6. sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersinde Türk-İslam tarihini kendi hazırladıkları su matarası tasarımlarıyla yaratıcı bir şekilde tekrar ettiler.

EN GÜNCEL HABERLER İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!