. İlkokul seviyesinde teknolojik okuryazarlığı geliştirmek için, bilgisayarın temel kullanımına yönelik etkinlikler, güvenli internet ve dijital ayak izi farkındalığı çalışmaları, basit kodlama ve problem çözme uygulamaları yapıyoruz. Bilişim Teknolojisi (ICT) derslerimiz, Scratch, Code.org gibi platformlarla oyun ve hikâye tasarımı, algoritma çizme ve robotik kodlama etkinlikleri, Canva ve yapay zekâ araçlarıyla dijital çizimler aracılığıyla yaratıcılığı destekleyen çalışmalar ve güncel teknolojik gelişmelerden (Metaverse, NFT vb) faydalanarak öğrencilerimizin dijital olarak kendilerini ifade etmesine imkân sunuyor.
Bilişim Teknolojisi derslerinde belirli gün ve haftalar kapsamında Güvenli İnternet Günü'nde öğrencilerimiz, güvenli web kullanımı ve güçlü şifre oluşturma konusunda bilinçlendirildi. Kodlama Haftası’nda, Scratch ve Code.org platformlarında hikâye ve oyun tasarımı yapılırken, Bee-Bot ve Arduino gibi araçlarla temel algoritma etkinlikleri gerçekleştirildi. Dünya Kodlama Saati etkinliğinde yapay zekâ temalı (AI For Oceans, ChatGPT vb) kodlama etkinlikleri düzenlendi. Bilim ve Teknoloji Haftası’nda, teknolojinin gelişimi, yapay zekâ ve robotik sistemler üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Bu sunumlara ek olarak 3D tasarım ve Arduino ile birlikte çeşitli sensörler kullanılarak projeler yapıldı.
Her sene Robotik Takımımız ile 6-10 yaş arası çocuklara robotik, mühendislik ve takım çalışması becerilerini LEGO ile öğretmeyi amaçlayan bir program olan FLL Jr. Explorer turnuvasına katılıyoruz. Bu yıl, “Submerged” teması üzerinde inşa edilecek dünyada WeDo 2.0 setleri ile hem tasarım hem kodlama merkezli alan inşası yapılacak olup belirlenen günde sunum ve şenlikler ile robotik takımımız turnuva deneyimi yaşayacak.
Öğretmen Eğitimleri
Dijital dönüşüm, eğitimde sınırları kaldırıyor. SEV Okulları olarak ilkokul öğretmenlerimizle birlikte Eğitim Teknolojileri Eğitimleri kapsamında 8 oturumluk kapsamlı bir süreci başarıyla tamamladık. Bu eğitim sürecinde öğretmenlerimiz, derslerini daha interaktif ve etkili hale getirecek yenilikçi dijital araçlar ve yöntemlerle tanıştı. Ele aldığımız temel konular şunlardı:
-Temel Teknoloji Becerileri: Dijital araçları verimli kullanarak öğretim süreçlerini güçlendirme.
-Web 2.0 Araçları: Dersleri daha etkileşimli ve eğlenceli hale getiren yenilikçi uygulamalar.
-iPad Kullanımı: Sınıf içi içerik paylaşımını artırma ve öğrenci katılımını güçlendirme.
-Yapay Zekâ Destekli Eğitim: Ders planlaması ve değerlendirme süreçlerini daha etkili hale getiren yapay zekâ uygulamaları.
Teknoloji destekli öğrenme ortamları, öğrenci başarısını artırırken öğretmenlerimizin dijital yetkinliklerini de ileriye taşıyor. SEV Ailesi olarak, eğitimin geleceğini bugünden inşa etmeye devam ediyoruz.
EN GÜNCEL HABERLER İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!