. Özel İzmir SEV İlkokulu olarak, teknolojiyi öğretim sürecimize entegre etme konusunda uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Sürekli gelişen teknolojiye uyum sağlayan, hem öğrenmek hem de ürün ortaya koymak için teknolojiyi kullanan, dijital güvenlik konusunda bilinçli, teknolojiyi doğru kullanan öğrenciler yetiştirmek için çalışıyoruz.
Bilişim atölyesinde hayat bulan kelimeler
İkinci sınıf öğrencilerimiz, Kelime Koleksiyoncusu projesi kapsamında kukla tasarladılar. Sınıfta yer alacak ve kelimeler hakkında konuşacak olan kuklalar, ahşap şekillendirme setleri kullanılarak oluşturuldu. Maker atölyesinde yapılan çalışmayla öğrencilerimiz, hem yaratıcılıklarını kullanma fırsatı yakaladılar hem de temel tasarım becerileri kazandılar. İkinci sınıf öğrencilerimiz, Kelime Koleksiyoncusu projesi kapsamında kukla tasarladılar. Sınıfta yer alacak ve kelimeler hakkında konuşacak olan kuklalar, ahşap şekillendirme setleri kullanılarak oluşturuldu. Maker atölyesinde yapılan çalışmayla öğrencilerimiz, hem yaratıcılıklarını kullanma fırsatı yakaladılar hem de temel tasarım becerileri kazandılar.
Robotik arılar, bilim ve teknolojiyle buluştu!
2. sınıf öğrencilerimiz, Besinoloji projesi kapsamında disiplinlerarası bir çalışma yaparak Bilişim Teknolojileri dersinde Lego Robotik uygulaması gerçekleştirdi. Önce arı robotlarını inşa eden öğrenciler, ardından iPad’lerle kod yazarak robotlarını hareket ettirdi. Arı robotları, çiçeklerin etrafında dönerek polen topladı ve besin döngüsünü tamamlayan kodlar oluşturuldu. Bu süreçte öğrencilerimiz, bilimsel süreç, problem çözme, algoritmik düşünme ve robotik kodlama becerilerini geliştirerek teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanma fırsatı buldu.
Kahramanlarını sen yarat!
3. sınıf öğrencileri, mitoloji projeleri (Geçmişten Günümüze) kapsamında kendi masal kahramanlarını 3D pen ile tasarladılar. Bu etkinlik, onların yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve üç boyutlu tasarım becerilerini artırmalarına olanak sağladı. Öğrenciler, masal karakterlerini oluştururken hem estetik hem de fonksiyonel tasarım düşüncesiyle hareket ettiler, böylece proje üzerinden hem el becerilerini hem de problem çözme yeteneklerini geliştirdiler. 3D pen kullanımı, öğrencilerin teknolojiyi yaratıcı bir şekilde uygulama ve somut hale getirme becerilerini pekiştirdi.
Yapay zekâ ile inovasyonun buluşması
4. sınıf öğrencilerimiz, Bilişim Teknolojileri dersinde Canva programını kullanarak yapay zekâ çalışması gerçekleştirdi ve Fen Bilimleri dersinde tasarladıkları inovasyon projelerini anlatan afişler hazırladı. Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz, dijital tasarım becerilerini geliştirirken yapay zekânın yaratıcı süreçlerde nasıl kullanılabileceğini deneyimleme fırsatı buldu.
Minik bilim kahramanları okyanusları koruyor!
3 ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan 6 kişilik “Team SEV” takımı, "Bilim Kahramanları Buluşuyor" yarışmasında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında "Sudaki Yaşam" konusuna odaklanan yenilikçi projeleriyle yer alıyor. Takım koçluğunu öğretmenimiz Şeyma Kaçar, danışmanlığını ise İbrahim Kasapoğlu öğretmenimiz üstleniyor. Okyanusları korumak ve denizleri temiz tutmak amacıyla geliştirdikleri projede, okyanus ekosistemini sürdürülebilir hale getirmeye yönelik çözümler üretiyorlar. Öğrencilerimiz tüm hızıyla çalışmalarına devam ederken, büyük gün olan 19 Nisan'daki yarışmaya hazırlanıyorlar!
Güvenli internet günü
Her yıl Şubat ayının ikinci haftasında kutlanan Güvenli İnternet Günü kapsamında, öğrencilerimizle bilişim teknolojileri derslerinde internet güvenliği konusuna yer verdik. Microsoft’tan Bilişim Teknolojileri Uzmanı Burak Bayburtlu’nun konuk konuşmacı olarak katıldığı sunumda, tüm ilkokul öğrencilerimize oyunlarda ve internet kullanımında dikkat etmeleri gereken önemli noktaları anlatıldı. Ayrıca öğrencilerimiz merak ettikleri soruları sorarak bilinçli internet kullanımı hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular.
“Magic School AI”
Öğretmenlerimiz hem eğitimcilere hem de öğrencilere destek olmak üzere tasarlanan yenilikçi bir eğitim aracı olan “Magic School AI” üzerine kapsamlı bir mesleki gelişim (PD) eğitimine katıldı. Okulumuz Teknoloji Takımı tarafından hazırlanan eğitimde öğretmenlerimizin Magic School AI uygulamasında plan hazırlama, rubrik oluşturma gibi çalışmaları nasıl yapabilecekleri paylaşıldı. Öğretimin planlanmasında yapay zekâdan yararlanmanın önemini vurgulayan bu eğitimin, sınıflarımızı daha dinamik ve etkili hale getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.
Yapay zekâ ile atasözleri
Türkçe derslerinde atasözlerini tanıyan ve anlamları üzerine tartışan dördüncü sınıf öğrencilerimiz, seçtikleri atasözlerine yönelik hikâyeler yazdılar. “Canva” adlı dijital tasarım platformunu kullanarak hazırladıkları görselleri kendi hikâyeleriyle birleştirdiler. Yapay zekâ araçlarından da destek alarak hazırladıkları görsellerle atasözlerini eğlenceli ve akılda kalıcı hâle getirdiler.
EN GÜNCEL HABERLER İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!