Yapay zekâ ile duygu analazi

. MoodSense, kullanıcıların duygu durumlarını gerçek zamanlı olarak analiz ederek kişiye özel, destekleyici içerikler sunan bir yazılım. Google'ın Teachable Machine teknolojisini kullanarak geliştirilen yapay zekâ modeliyle kullanıcıların yüz ifadeleri analiz edilerek duygusal durumları sınıflandırılıyor ve bu bilgilere göre mindfulness temelli içerikler sunuluyor. MoodSense ile hedeflenen temel nokta, kullanıcılara duygusal farkındalık kazandırarak onların duygusal durumlarını bilinçli bir şekilde yönetmelerine destek olmak. Kullanıcıların yüz ifadeleri üzerinden duygusal durumları gerçek zamanlı analiz edilerek mutlu, üzgün, stresli, öfkeli veya sakin gibi duygu kategorilerine ayrılır ve buna uygun destekleyici içerikler sunulur.
MoodSense projesi, teknolojiye ve inovasyona tutkulu, çözüm odaklı ve yenilikçi düşünen beş kişilik bir ekip tarafından geliştiriliyor. Ahmet Kaan Kaleli (Proje Geliştirici & Kodlama Uzmanı), Buse Yorgancıoğlu (Kodlama Uzmanı), Can Doğançay (Yapay Zekâ Modelleme Uzmanı), Ahmet Demir Baştuğ (Test ve Optimizasyon) ve Derin Erbiş (Yapay Zekâ Modelleme & Sunum), farklı uzmanlıklarıyla projeye katkı sağlıyorlar. Proje danışmanlığını ise 6. sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni ve Eğitim Teknolojileri Uzmanı Hüsna Kayafoğlu üstleniyor.

 

 

Dijital kaşifler Akdeniz’in kodlarını çıkarıyor

Akdeniz’in Kodları Projesi, "Kendi ülkemizden başlayarak Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri yerelden genele tanıtmak" amacıyla, öğrencilerin basit bir kodlama oyunu geliştirmelerini kapsıyor. Çünkü yerel miras bilincini en iyi şekilde onlar yaygınlaştırabilir ve sürdürülebilir hale getirebilir. Bu amaçla, herkesin rahatlıkla kullanabileceği, görsel iletişime ağırlık veren, eğlenceli ama aynı zamanda bilgi dolu kodlama oyunu etkinliği tasarlıyoruz. Özellikle "insanlar, yerler ve çevreler" ile "ortak miras" gibi ünitelerde rehberlik edebilecek bu oyunlar sayesinde tarih ve coğrafya konularını daha iyi öğretmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla 6. sınıf öğrencilerimiz Scratch programını kullanarak Akdeniz'in Kodları oyunlaştırma fikri etrafında bir araya geldi.
Akdeniz'in Kodları Projesi, teknolojiye ve inovasyona meraklı yenilikçi düşünen altı kişilik bir ekip tarafından yürütülüyor. Farklı uzmanlık alanlarıyla öğrencilerimize katkıda bulunan bu isimler, Kemal Kutlukaya (Proje geliştirici Kodlama Uzmanı / Takım kaptanı), Levent Günel (Kodlama ve Yapay Zekâ Uzmanı), Emir Hekimoğlu (Kodlama Uzmanı), Kuzey Kayansayan (Test ve Optimizasyon), Kartal Karanlık (Kodlama Uzmanı) ve Deniz Kuzey Bahçekapılı (Kodlama Uzmanı). Ekip, 2025 yılı başında TEKNOFEST için bir araya gelerek hem tarih hem de kodlama alanında birbirini tamamlayan yetenekleriyle güçlü bir ekip oluşturmayı amaçlıyor. Proje danışmanlığını Sosyal Bilgiler öğretmeni Filiz Uğur yürütüyor.

 

EN GÜNCEL HABERLER İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!