Teknoloji entegrasyonu

. Okulumuzda teknolojinin entegrasyonu konusunda uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin teknolojiyi sadece kullanan değil, onu üreten bireyler olmalarını önemsiyor ve teknoloji okur yazarlığı geliştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Common Sense üyesi bir okul olarak teknolojinin doğru kullanılması konusunu öncelikli olarak planlamalarımıza dahil ediyoruz. Bu kapsamda eğitim ve öğretim yılının ilk çeyreğinde, teknolojinin doğru kullanılması ve Avrupa Kodlama Haftası konularını ele aldık.

Teknolojinin doğru kullanımı

Bilişim teknolojileri öğretmenimiz Şeyma Kaçar ve rehberlik öğretmenimiz Sevgi Arslan teknolojinin doğru kullanımı konusunda okul topluluğuna bir sunum yaptılar. Teknoloji kullanımı için günlük süre ne kadar olmalı, bize uygun oyunlar hangileri, çevrimiçi ortamda nezaketli davranışları ve dikkat edilmesi gereken konuları ele aldılar. Buna paralel olarak rehberlik derslerinde mahremiyet eğitimi, bilişim teknolojileri ve hayat bilgisi derslerinde de teknolojinin doğru kullanımı konusuna odaklandılar. Siber güvenlik ve dijital ayak izi üzerine çalışmalar yaptılar. Öğrenciler, güçlü şifre oluşturmanın önemini öğrenip kendi şifrelerini belirleyerek güvenli internet kullanımı becerilerini geliştirdiler. Rehberlik birimi ve bilişim teknolojileri öğretmenlerimizin hazırladığı “Teknolojinin doğru kullanımı” konulu veli bülteni sürece paralel olarak velilerimizle paylaşıldı.

Avrupa Kodlama Haftası

Avrupa Kodlama Haftası, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinlik. Avrupa Kodlama Haftası kapsamında birinci sınıf öğrencilerimiz BeeBot kullanarak ritmik sayma becerilerini kodlamayla birleştirdiler. İkinci, üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerimizse bilişim teknolojileri derslerinde "Hour of Code" etkinliğine katılarak Code.org modülü üzerinden kodlama becerileri eğlenceli bir şekilde geliştirdiler.

EN GÜNCEL HABERLER İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP EDİN!